Autentisk Hästkommunikation

Själsligt, mentalt och fysiskt

All kommunikation är holistisk, dvs att helheten är större än summan av delarna och att ingenting kan beskrivas enskilt utan kontext.
Som människa är det lätt att vi fastnar i vad vi uttrycker i ord och inlärda kommandon, men hästen läser alltid av hela dig; ditt kroppsspråk i detalj, hur du andas, din energinivå, sinnesstämning, vad du tänker, hur du mår osv.
Du beh√∂ver aldrig t√§nka att du ska vara perfekt f√∂r att h√§sten ska vilja vara med dig, men det √§r viktigt att du √§r √§rlig. √Ąrlig, sann, okonstlad, genuin ‚Äď
det är synonymer till Autentisk.

Om vi har en bra kommunikation och relation med hästen kan vi skapa rolig
och hållbar träning tillsammans. En träning utan dominans, tvång,
hierarki, bestraffning, stress eller prestationsångest. En träning byggd
på samspel, kreativitet, balans, utforskande, kroppskännedom, glädje
och medvetenhet. En träning som ger något till båda parter och på alla
tre planen; fysiskt, mentalt och själsligt.

 

Den själsliga källan

Autentisk Hästkommunikation
Coachning i din och hästens relation och kommunikation ur ett helhetsperspektiv själsligt-mentalt-fysiskt. Det innebär att vi använder fysiska övningar för att öppna upp för känslor och tankar hos både människa och häst, och att vi använder medvetenhet om känslor och tankar för att förbättra den fysiska prestationen.
Du väljer själv om du vill träna från marken eller uppsuttet eller en kombination.

Förbättra prestationen
Träning från marken eller uppsuttet med helhetsperspektiv.
Sits/kroppspråk, signalsystem, form, lösgörande, samling, trickträning etc. Jag hjälper dig att uppmärksamma detaljer såväl som helheten.
Min coachning bygger på kommunikation mellan dig och hästen med hjälp av så subtila fysiska signaler som möjligt. Ibland behöver vi göra signalen tydligare, men inte hård eller bestraffande. Belöningar används i den form du önskar, vilket kan vara godis, klapp, paus eller annat.
Vi skapar träningen tillsammans med hästen!