Det hÀr Àr min ena hÀst Tiger. Hon Àr ett quartersto som fyller 23Är i sommar, och hon kom till mig som ettÄring.
Jag besökte ett quarterstuteri för att titta pĂ„ föl Ă„t mina förĂ€ldrar, och passade pĂ„ att hĂ€lsa pĂ„ alla hĂ€star pĂ„ gĂ„rden. NĂ€r jag kom ut till Ă„ringarnas hage kom först en palominohingst fram. Jag hĂ€lsade pĂ„ honom och vĂ€nde mig sedan till nĂ€sta hĂ€st, ett brunblackt litet sto. Jag la handen pĂ„ hennes manke, och det gick som en blixt genom min kropp, fast med insugande effekt istĂ€llet för bortstötande. Det var sĂ„ otroligt kraftfullt och kĂ€nslan var glasklar: “Det hĂ€r Ă€r min hĂ€st!”
Jag som inte skulle ha nĂ„gon mer hĂ€st Ă€n den jag redan hade? NĂ„n mĂ„nad senare hĂ€mtade vi hem henne… 😁

Tiger Àlskar att jobba med kroppen och hon finner stolthet i att kunna uttrycka sig pÄ vÀldigt mÄnga olika sÀtt med den. Jag har utbildat henne bÄde i reining, trail, dressyr, hoppning, frihetsdressyr och tricktrÀning, sÄ det finns en gedigen reportoar att hÀmta ifrÄn.
Tiger var en av de hÀstar som visade mig in pÄ mer kreativa vÀgar och det har aldrig slutat. Hon gillar att komma med nya idéer och visar snabbt nÀr nÄgot kÀnns trÄkigt.
Hennes favoritaktiviteter Àr uteritter med konditionstrÀning och att trÀna dressyr till musik. Hon har egna spellistor pÄ min spotify, och sÀger tydligt ja eller nej nÀr jag presenterar nya artister eller lÄtar. RÀtt mycket hiphop pÄ hennes senaste listor.
Favoritövningarna Àr passage, galopp-piruetter och egentligen allt dÀr hon fÄr ta i eller som Àr fartfyllt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *